Coen Evers

Omloop van de Graafschap 2015

Gepubliceerd op:

toerOp Pinkstermaandag 25 mei organiseert Toerclub Keiaosers de 2015 editie van de “Omloop van de Graafschap” vanuit Keijenborg en Hengelo Gld. Een 3-sterren toerklassieker met ieder jaar weer nieuwe routes van 80, 100 en 125 km. door de Achterhoek en over de Veluwe met haar uiteenlopende hoogtemeters op de Posbank, Schaarsbergen en Hoenderloo. Het parcours voor de gezinsfietsers voert de deelnemers richting achtkastelendorp Vorden en door de fraaie, bosrijke omgeving van Almen en Lochem. Zij kunnen een keuze maken uit een volledig uitgepijlde tocht van 30 of 48 kilometer. Dit jaar staat onze Omloop mede in het teken van het goede doel. Wij willen onze gezonde spieren inzetten voor “Spieren voor Spieren”.

Een deel van de opbrengst van de Omloop schenken de Keioasers aan deze stichting met Pieter van den Hoogenband als ambassadeur. Mede door deze bijdrage kunnen zij dit gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek en de organisatie van leuke dagen voor kinderen met deze spierziekte. In samenwerking met een aantal studenten van de Saxion Hogeschool, die een nevenprogramma zullen organiseren, hopen we een mooi bedrag bijeen te brengen.

Dit alles is voor ons een extra uitdaging om op 2e Pinksterdag weer een fantastische fietsdag te organiseren met de inmiddels vertrouwde 3-sterren NTFU kwaliteit. Nadere info over de routes en GPS bestanden zullen binnenkort op de website van de Keioasers volgen.

Race afstanden: 80, 100 en 125 Km. (alleen vanuit Keijenborg)
Startadres: Coens Tapperij, St. Janstraat 3, 7256BA Keijenborg
Starttijd: 8.00 – 10.00 uur
Kosten: NTFU leden 4 euro en niet-NTFU leden 5 euro.

Gezinsafstanden: 30 en 48 km.
Startadres Hengelo: Eetcafé Jansen & Jansen, Spalstraat 1, 7255 AA Hengelo Gld.
Startadres Keijenborg: Coens Tapperij, St. Janstraat 3, 7256 BA Keijenborg
Starttijd: 10.00 – 12.00 uur Kosten: 3 euro (volwassenen) en 1 euro (jeugd).